Rossi a mugellói sóderben

Rossi a mugellói sóderben
Rossi a mugellói sóderben
2013.06.06.

Már az edzéseken is kiderült, hogy Valentino Rossinak továbbra is gondjai vannak, kétségesnek tűnt, hogy a hazai pályán, egykoron legendás győzelmeinek színhelyén fog visszatérni a pódium legtetejére. Csak a hetedik helyről rajtolhatott.

Az immáron hagyománnyá vált sisakfestés sem segített, hiába pepecselt Aldo Drudi Rossi régi kedvencével, a teknőssel. Nem hiszem, hogy az olasz fenomén ilyen versenyt várt magától, inkább szerette volna fricskának szánni. Nem sikerült, már a rajtnál rosszul jött el, a harmadik kanyarban összeakadt Bautistával és mindketten kiestek. Bautista Rossit, ő pedig vetélytársát hibáztatta a véletlen bukásért, a versenyigazgatóság meg az „ennyi még belefér” kategóriába sorolta az esetet.

Lorenzo rögtön a rajt után megelőzi az első helyről rajtoló Pedrosát és esélyt sem hagy a többieknek. Marquez hatodik edzésideje kevésbé volt mérvadó, mint Rossi eredménye, ő egy jó indulással azonnal a harmadik helyre tolta magát és tartotta az iramot két honfitársával. A Ducati roppant módon örült Dovizioso harmadik helyének, de Cal Crutchlow hamar szertefoszlatta az olaszok álmát, megelőzte a Ducatist, aki egyre távolabb került a dobogótól.

Az egyébként roppant unalmas verseny hátralevő részében különösebb dolog nem történt, Lorenzo belehúzott, s tetemes előnnyel motorozott az élen. A kivétel talán a két Repsol Honda párharca volt, hiszen mindenki sejthette, Marquez előzni készül. Így is tett, öt körrel a vége előtt lenyomta Pedrosát, mikor feltűnt a háttérben Crutchlow. A Hondások huhogtak egy kicsit, különösen akkor, amikor hárommal a vége előtt Marquez kicsúszott, elkövetve így élete első komoly hibáját MotoGP versenyen. A kritikusai gondolom már köszörülik a nyelvüket, de ez egy újoncnál bőven belefér.

Lorenzo letisztult stílusát öröm figyelni, talán a korabeli Wayne Rainey-hez hasonlít leginkább, egyszerűen csodálatos. Így Pedrosa bejött másodiknak, Crutchlow ha némi szerencsével is, ismét dobogóra állhatott, hozzáteszem megérdemelten. Dovizioso mindent megtett a dobogóért, ami ezúttal sem jött össze, negyedik lett. A Yamaha garázsában Max Biaggit láthattuk, ő mostanában Lorenzo jó barátja és néha meglátogatja a versenyeit is.

A mostani verseny inkább hasonlított egy Forma1-es futamra, álommanókat csalt az ember szemébe, s a versenyt követő nyilatkozatokon hordott „bumszli” órák ezt még hangsúlyossá is tették. Régen minden jobb volt, régen mindig Rossi nyert, és régen mindig leadták Umberto Tozzi Tu című nótáját a közvetítések után.


Végeredmény

1. Jorge LORENZO SPA Yamaha Factory Racing

2. Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team

3. Cal CRUTCHLOW GBR Monster Yamaha Tech 3

4. Andrea DOVIZIOSO ITA Ducati Team

5. Stefan BRADL GER LCR Honda Team

6. Nicky HAYDEN USA Ducati Team

7. Michele PIRRO ITA Ducati Test Team

8. Aleix Espargaro SPA Power Electronics Aspar

(forrás: Totalbike online)
vissza a hírekhez >>