'Repül' a régi, új Góré lesz a Ducatinál.

'Repül' a régi, új Góré lesz a Ducatinál.
'Repül' a régi, új Góré lesz a Ducatinál.
2013.04.26.

A hét elején láttak napvilágot azok a találgatások, melyek szerint a Ducati vezérigazgatója az Alitalia légitársaságnál vállal szerepet, ezért búcsút int az olasz motorgyártónak.

Gabriele Del Torchio már akkor sem cáfolta az értesüléseket, most pedig már az utód is megvan.

A Ducatit is irányító Audi AG elnöke, Rupert Stadler sajtóközleményben jelentette be a váltást, és méltatta Del Torchiót, kiemelve, hogy igen nehéz gazdasági helyzeten segítette át a legnevesebb olasz motormárkát. A bolognai vállalatnál töltött hat évet maga a leköszönő vezérigazgató is pozitívan értékelte.

Az új vezérigazgató Claudio Domenicali lesz, aki 1991-ben, projektvezetőként kezdett a Ducatinál dolgozni, majd 1999-ben a motorsportrészleg vezetője lett, 2005-ben pedig kutatás-fejlesztési igazgató. 2012-ben, miután az Audi felvásárolta a vállalatot, az igazgatótanácsba is beválasztották. Nem meglepő tehát, hogy kinevezését is az eddigiekben megszerzett rengeteg tapasztalatával indokolták.

A várakozásoknak megfelelően Del Torchio az Alitalia nevű olasz légitársaság vezetőségében kaphat majd feladatot, de hivatalos kinevezés egyelőre nem történt.

(forrás: Totalbike online)
vissza a hírekhez >>