Németh Kornél új karriert kezdett?

Németh Kornél új karriert kezdett?
Németh Kornél új karriert kezdett?
2013.03.16.

Németh Kornél kemény hétvégét tolt, amúgy pedig magyar motorsport-történelmet írt, ki tudja már hányadszor. Az Év Újoncaként és a legjobb privát versenyzőként zárta a 2012/2013-as FIM SuperEnduro-világbajnokságot, és 2013 még tartogat nagy durranásokat számára. Az alábbiakban Kornél beszámolóját közöljük:

A verseny maga jó volt, hihetetlen jó pálya volt, egyben nagyon nehéz is! Nem tűnt annyira nehéznek, mint amilyen valójában volt. A második futamom elég jól sikerült, bár szerintem abban lehettem volna 3. is. Knight elrontott egy akadályt és sajnos így én is elakadtam, a másik nyomon nem tudtam elelőzni. A kövek nagyon nem mentek a hétvégén, valójában tényleg nem tudom, hogy miért. Estem, térdeim eléggé oda vannak.

A hetem, ami sajnos nagyon húzósra sikerült, tönkre tette kicsit a hétvégémet. Nagyon stresszes volt. Csütörtök 7-kor tudtam csak elindulni, így elég későn voltam a szerelőmnél Frankfurtban, pénteken pedig 3 órat álltunk a párizsi körgyűrűn. Szabadedzésen 3 kört tudtam menni, mert azt hittem csúszik a kuplungom. Utána kuplungot cseréltem, de a kvalin ugyanaz volt. Akkor jöttem rá, hogy a moos gumi elfordul a felnin. Szóval sírni tudtam volna a szülinapomon.

Amúgy minden versenyen 10-kor végeztünk, csak Franciaországban volt 11:30-kor az utolsó döntő. 12:30-kor indultam el, mert mikor indítani akartam az autót, csontra volt merülve az akksim... 5:30-kor értem Nency-be, ott aludtam két órát. 8-kor indultam, 11:10-kor voltam a pályán Frankenbachban. A kvalim jól sikerült, első startom ok volt, így krúzoltam a 4. Helyen. Második futam sem volt rossz. Nagyon boldog vagyok az új 350 SX-el, 52mm első teló Havasitol olyan előnyöket szerez, hogy el se hiszem. Full fuken factory!

Olyan volt a frankenbachi nyomos pálya a SuperEnduro versenyem után, mintha autópályán mentem volna. Nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe a csodálatos-nehéz sportba! Tervek szerint tudok indulni az X Games sorozaton is (Brazília, Bacelona, München, Los Angeles), de egy-két dolgot még le kell tisztáznom ezzel kapcsolatba a rendezőkkel.

Amúgy a legdurvább, hogy a legkomolyabb emberem ott volt franciában. Angliából eljött megnézni! Nem találkoztam vele mar egy éve, örültem, hogy ott volt. Ami még nagyon pozitív volt, hogy Horváth Lajosnak a HTS KTM tulajdonosának nagyon tetszett a frankenbachi verseny. Ennek nagyon örültem. Köszönettel tartozom neki, hogy támogatta a 2012/2013-as Super Enduro szezont úgy is, hogy ez a sport nem áll túl közel hozzá.

(Forrás: MX Online honlap)

Sok sikert kívánunk 2013-ban!
vissza a hírekhez >>