Németh Kornél sikere a Super Enduro Világkupán

Németh Kornél sikere a Super Enduro Világkupán
Németh Kornél sikere a Super Enduro Világkupán
2012.12.09.

A lengyel Teddy Blazusiak az utóbbi években sikert-sikerre halmozott ebben a szakágban, amúgy pedig a VB enduro sorozat címvédője. Az enduró szakágban Blazusiak az AIROH legeredményesebb versenyzője.

12,000 ember volt kiváncsi a SuperEnduro világbajnokság nyitó fordulójára, a lodzi Atlasz Arénában. A helyiek elképesztő hangulatot varázsoltak a fagyos lengyel éjszakába, hogy földijüket, Teddy Blazusiakot (AIROH) a győzelembe hajtsák. A három futamos döntőben 1-2-1-es összesítéssel sima győzelmet aratott a komoly vállsérüléssel küszködő lengyel fenomén, Johnny Walker és David Knight előtt.


Kornél a három futam alapján az előkelő ötödik helyen végzett, amit a nemzetközi sajtó hatalmas meglepetésként közölt. A hazai Versenyző facebook bejegyzéséből kiderül, hogy saját magát is meglepte ezzel az eredménnyel, mivel alig volt ideje felkészülni a megmérettetésre, és egyébként már jó régen nem volt dolga endurókrosszal.


Hogy Kornél mennyire otthon érzi magát ebben a szakágban, azt a következő videó is bizonyítja, ami a 2010-es montreáli versenyen készült. 32-es rajtszámmal keressétek. Nem lesz nehéz kiszúrni, mert az élmezőnyben lesz...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=klNud_TZiew

A vébé következő állomása 2013. március 8-án lesz a FIM hivatalos honlapja szerint.

ui.: -ugyen nem felejtettük el, hogy 2011 nyertesként befejezett csapatbajnoki versenyén másodszor is RMC mez volt Németh Kornélon...

vissza a hírekhez >>