Megint van esély, hogy MOTOGP legyen Magyarországon?

Megint van esély, hogy MOTOGP legyen Magyarországon?
Megint van esély, hogy MOTOGP legyen Magyarországon?
2012.12.09.

A motorsport nagy támogatója, a Hell Energy Drink egy autós-motoros komplexum létrehozását tervezi.

A közel 6 milliárd összértékű projektről egyelőre annyit lehet tudni, hogy nemzetközi autó- és motorversenyek lebonyolítására is alkalmas, 2,6 kilométer hosszúságú pályát építenének. A tervek szerint 2014 tavaszára készül el a versenypályához tartozó épület, továbbá egy fedett és szabadtéri gokart pálya, valamint hotel, étterem és egy több ezer négyzetméteres játszópark is.

A 2,6 km hosszú, világítással is rendelkező aszfalt versenypálya 12-16 méter széles lesz az elképzelések szerint, amelyhez a versenyzők kiszolgálásához, a versenyek lebonyolításához, valamint a VIP vendégek elhelyezéséhez szükséges versenyépület is tartozik majd. Ez utóbbiban kapna helyet a 20 darab, egyenként 2 versenyautót befogadó box is.

A pálya úgy épülne meg, hogy később meg lehessen hosszabbítani közel 4 km hosszúságúra. Így a tervek szerint a Hell Ring elnevezésű aszfaltcsík elviekben akár Forma 1-es, illetve MotoGP versenyek megrendezésére is alkalmassá válhatna.

A beruházás megvalósításához az energiaital gyártó cég több pályázatot is benyújtott az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében. Egyrészt iparterület-fejlesztésre, másrészt szálláshely-bővítésre, valamint turisztikai attrakció megvalósítására. Két pályázat ügyében még nincs döntés, a szálláshely fejlesztési pályázaton a „HELL RING Hotel Szikszó” című pályázat 500 millió forintos támogatást kapott.

Várjuk a végső döntést! Reméljük, ezúttal nem hagyják majd félbe a projektet!

vissza a hírekhez >>