Kalapáccsal veretem szét a Maseratim, annyira király vagyok!

Kalapáccsal veretem szét a Maseratim, annyira király vagyok!
Kalapáccsal veretem szét a Maseratim, annyira király vagyok!
2013.05.16.

Hosszúnyelű kalapácsokkal verette szét négyajtós fekete Maserati Quattroporte luxusautóját a kelet-kínai Csingtaóban a tulajdonosa, mert megorrolt a helyi kereskedőre.

A Maseratitáját a 12. csingtaói nemzetközi autókiállítás szomszédságába parkoló férfi több legényt is felbérelt, akik csupán azt a feladatot kapták, hogy püföljék, ahol érik a csillogó autócsodát.
A rombolók igyekeztek a 2,6 millió jüanos (96 millió forintos) autóban annyi kárt tenni, amennyit csak tudtak: betörték ablakait, szélvédőjét, lámpáit és természetesen a karosszériát, a hűtőrácsot és a motorháztetőt is sorozatban érték a kalapácsütések.
A 99 éves olasz gyár egyik hagyományos modellje azért került "kalapács alá", mert gazdája rendkívüli módon elégedetlen volt a hozzá kapcsolódó szervizzel, szolgáltatással.
A tulajdonost elsősorban az bőszítette fel, hogy egy régi alkatrész beépítése után az újnak az árát számlázták ki neki. Ezen túl több kifogása is volt a karbantartás és a kiszolgálás minőségét, színvonalát illetően.

A csingtaói shownak voltak a helyszínen spontán nézői is, akik vagy csak bámultak, vagy okostelefonjukkal rögzítették is a nem mindennapi eseményt. De a Vang családnevű tulajdonos gondoskodott a sajtó, így az online média figyelméről is, külön mikroblogot nyitott, ahol élőben közvetítették a kalapácsos emberek lemezhorpasztó akcióját. Az egyik legismertebb videomegosztón hamar nagy népszerűségre tett szert a felvétel, amelyet azután a YouTube-ra is feltöltöttek.
Vang elárulta, hogy az ötletet "lopta", mert egy elégedetlen Lamborghini Gallardo tulajdonosa 2011-ben ugyanilyen módon juttatta kifejezésre bosszúságát a megvásárolt darab minősége miatt.

(forrás: Autós Világ online)
vissza a hírekhez >>