Hidegben sem kell leszállnod...!

Hidegben sem kell leszállnod...!
Hidegben sem kell leszállnod...!
2019.10.24.
Kezdődik a téli motoros szezon... Ha a dermesztő hideg ellenére útra kelünk, elkél testnek, léleknek, motornak is a segítség!....
Gondolom, mindenki elfogadta már azt a tényt, hogy nem lehet mindíg jó idő! Egy kicsit tekintsünk előre: jön a hidegfront! Viharos erejű széllel, napközben is fagypont alatti hőmérséklettel... Mármost náthás motorosnál nincs röhejesebb, úgyhogy néhány jó tanács, mivel téliesíthetnéd legjobban magadat és téli használatban levő vasparipádat!

.

.

Kezdjük mindjárt a legérzékenyebb ponton! Ha meg már kezdenek lefagyni az ujjvégeid, javasolnám a Grand Canyon és Plus Racing, protektoros, téli kesztyűit!

További információ ITT.

.

.

.

A kéz és a láb a hidegnek legjobban kitett testrészünk. Melegen tartására ajánlunk néhány segédeszközt!

Oxford fűthető markolatcsalád, B-Star és Louis, kormányra szerelhető, univerzális kézmelegítők, lábzsákok...

További információ ITT.

.

Oxford fűthető markolatcsalád

További információ ITT.

.

.

.

Vékony, vastag, női, férfi, gyerek, alsó, felső, zokni, kesztyű, maszk, vesemelegítő... van minden, mint a jó búcsúban, irány az RMC Törökbálint, csak a jegesmedvék vannak felmentve!

További információkért KATT IDE.


.
.
.
.
.
No és ne feledkezzünk meg a már nemzetközi piacokon is többször bizonyított B-Star neoprén izületmelegítő protektorainkról sem!
.
További információ ITT!
.
.
.
.
.
.
Amivel a sort kezdenünk kellett volna, a védőruházat, a motorozás alapkelléke! B-Star, protektoros, thermo béléses, cordura motoros kabátok és nadrágok.

További információ ITT.

.
.
.
.
.

A vastag ruházatban bepálik a t.köd...? Esetleg fázol is egy kicsit benne?
Figyelj, rögtön mondjuk a megoldást a testi bajaidra: a bőr/cordura/űranyag gúnya alá föl kell rántani egy Brubeck Dry aláöltözetet! Ezzel abszolút kényeztetheted magad, de ha a Brubeck Cooler, vagy Brubeck Merino cuccot választod, hidd el a thermohatás is működni fog...!

A Brubeck mellett nézzükük a világ élvonalába tartozó, de kedvezőbb árfekvésű Sesto Senso- és Radical thermoaktív cuccokat... és mindezt rögtön a piacon legjobb áron!

További infomációért KATT IDE.

.

.

.

Aztán jön mindjárt a következő probléma. Igen, néha esik az eső... valamikor jobban esik... előfordul, hogy már nagyon esik! Nem lesz elég a vízállónak hitt cordura ruházat, a bőr meg már rég el is ázott volna minden impregnálás ellenére! Jöjjenek a jól látható, vízálló cuccaink! Grand Canyon- és Oxford esőkabátok és esőnadrágok megoldást jelentenek erre a problémára!

További információ ITT.

.

.

Amikor a felsorolt göncök közül valamit magunkkal kell vinnünk... esetleg egyéb, korábbi shoppingolásból származó, vízre érzékeny holmi van nálunk, jól jöhet egy egyszerűen zárható, magunkkal vihető, vízhatlan batyu, ami még ki is néz valahogy! Ilyenek a Louis 30- és 50 literes tengerészzsákok.

További információkért KATT IDE.

.

.

.

Abus Steel-O-Chain Ivy 9100 170cm-es motorlezáró 37.990 Ft. helyett 30.400 Ft. most 20%-os kedvezménnyel

További információkért KATT IDE!

.

..

.

.

Ne feledkezzünk meg az utolsó motorozás után sarokba hajított gönceinkről sem, ha nem akarjuk, hogy amikor nagy ritkán elővesszük azokat, a maguk nemében gyönyörű és egészséges penészgombákkal érlelődött sisakbélést, összeaszott ruhahalmazt találjunk vagy két mérettel kisebbre száradt csizmánkkal!

Ezeket a kellemetlenségeket a MucOff sisaktisztító, S100 textil- és a Bristol bőrimpregnáló termékei segítenek majd elkerülni!

Muc Off páramentesítő és sisakbélés tisztító

További infókért KATT IDE!

.

.

.

.

Végül nézzük a motornak azt a részét, ami tulajdonképp az anyafölddel... vagy inkább esetünkben az anyaaszfalttal érintkezik és megpróbál meggátolni abban, hogy az útszalagot lehagyva az árokban találjuk magunkat!

Hogy miért is kell télidőben másfajta gumiabroncs? Egyrészt jobb legyen a motoros boltok téli forgalma, másrészt a gumiszervizeket is gazdagítsuk ebben a holt időszakban és végül, mert a tudomány azt monta a téli gumiabroncsokról:

Mi az a lamellás szerkezet?
A korszerű téli gumik elengedhetetlen tartozéka. Egy korszerű téli abroncson akár 2000 lamella is található. A lamellák kialakítása gyártónként eltér, de fő szerepük azonos: jelentősen megnövelik a kapaszkodó élek számát. Ezzel a csúszós útfelületen javul az erőátvitel és az oldaltartás.
Aztán milyen a speciális, téli gumikeverék
A téli gumik felülete alacsony hőmérséklet mellett is rugalmas marad. Így az abroncs hideg úton is megfelelő tapadással rendelkezik. A sokak által már közhelyként ismert 7°C fokos határ esetében tehát nem a levegő, hanem az útfelület hőmérséklete a mérvadó! Így már az októberi hideg reggeleken is előnyös lehet a téli gumi használata!

A Mitas MC32 és a Michelin City Grip Winter kimondottan téli használatra fejlesztett motorkerékpárabroncsai segítenek átvészelni ezeket a nehéz napokat!

További információ ITT!


vissza a hírekhez >>