Hadgyakorlatba ütközött a Bamaco.

Hadgyakorlatba ütközött a Bamaco.
Hadgyakorlatba ütközött a Bamaco.
2013.02.03.

Már Nyugat Szaharában halad a Budapest-Bamako.

A mai etapot marokkói hadgyakorlatok miatt módosították.



Rövid pillanatkép a Bamacorol:

Nouakchott, Mauritania- 2013. Február 1.
Dermesztő hideg szaharai reggelre ébredtek a Budapest-Bamako indulói tegnap, az Icht oázis pálmái alatt. A hőmérő higanyszála fagypontról kánikulai magaslatokba szökött néhány rövid óra alatt. A 30 fok feletti hőségben többen hűtővíz problémákkal küzdöttek. A verseny kategória indulói pedig újabb köves, homokos földutakon megindultak Nyugat-Szahara fele.

Nyugat-Szahara, a helyi lakosság szerint Afrika utolsó gyarmata. A marokkói kormányzat szerint Marokkó déli tartománya és az ország szerves része. A fegyverek már évek óta nem dörögnek, de ennek ellenére több tízezer fel nem robbant akna teríti be a Nyugat-Szaharát. A reggeli eligazításon a versenybírók ismét felhívták az indulók figyelmét, hogy kitaposott utakról letérni életveszélyes lehet.

A tegnapi etap vége az ENSZ Saharawi menekült táboráról híres Smara városa volt. A mezőny jelentős része időben ért célba. A 20. helyen álló 21-es Felvidék csapat viszont tegnap végleg feladta versenyt. Ők tengelytörést szenvedtek és végleg kiszálltak a versenyből. Ők a második csapat, akik hivatalosan is feladták a futamot. Többen még mindig észak Marokkóban szerelnek. Reményeik szerint holnap utol kell, hogy érjék a mezőnyt.

A versenyben az első két helyen a helyzet változatlan. A szlovák Ulrich házaspár 11 ponttal vezeti a versenyt. A harmadik helyre a magyar Gumisember Team tört föl és a negyedik helyen a cseh Subaru csapat áll. Eddig 11 csapat szállt ki a versenyből. Van aki visszafordult, van, aki túra kategóriában megy tovább a mezőnnyel.

(forrás: Budapest-Bamako honlap)
vissza a hírekhez >>