Egy majdnem félresikerült világrekord kísérlet

Egy majdnem félresikerült világrekord kísérlet
Egy majdnem félresikerült világrekord kísérlet
2010.11.15.

A motoros kötéltánc világrekordját kívánta megdönteni 2010. október 16-án a Valenciától 150 kilométerre délre fekvõ kelet-spanyol tengerparti üdülõvárosban, Benidormban Mustafa Danger úr, a világhírû kötéltáncos és motoros kaszkadõr.

Az acélsodronyt két magas épület, a Tossal de La Cala 43. emelete, és a Gran Hotel Bali között feszítették ki. A táv 500 méter lett volna, amit Dangernek és a motor alatt, ballasztként felfüggesztett segítõjének teljesíteni kellett.

Az elsõ kísérlet azonban kudarcba fulladt: alig néhány méterrel a végcél elõtt a motor alatti ballaszt-ketrec elakadt, és csak külsõ segítséggel tudtak biztonságba kerülni a bátor kötéltáncosok – ez persze így nem számít világrekordnak.

Danger már napok óta a spanyol városban várta a rekordkísérlethez elengedhetetlen optimális idõjárás és szélviszonyok beköszöntét, ezért az elsõ sikertelen kísérlet után újra nekiveselkedtek a rekordnak, és másodjára sikerült is: egy kifeszített kötélen, majd’ 200 méterrel a föld felett kicsit több mint 500 métert tettek meg, motoron. Gratulálunk Dangernek és csapatának, a rekordot a Guinness hitelesítette.

vissza a hírekhez >>