D3O motorozáshoz fejlesztve

D3O motorozáshoz fejlesztve
D3O motorozáshoz fejlesztve
2013.06.27.

A forradalmian új anyag belső oldala rendkivül puhává, a külső oldala mechanikai behatásra keménnyé válik.

A korábbi évek innovatív techonológiáinak köszönhetően született egy olyan protektorcsalád, amelynél kiváló minőségű, speciálisan erre a célra fejlesztett D3O alapanyagot alkalmaztak!

Az intelligens molekulákból álló szerkezet részecskéi a belső felületen a védett testrészekkel együtt mozognak. A testhőmérséklet hatására a belső felület hajlékony, komfortos, kényelmes viseletet biztosít. Az anyag lélegző, ergonomikus, felépítése 3D struktúrájú.

Az ütés- és rezgéselnyelő képességnek köszönhetően a külső felület hidegre, mechanikai behatásra megkeményedik, növelve ezzel a a védett terület biztonságát. A szilárdulási folyamat csak addig tart amíg az erőhatás.

A d3O-ról bővebben:

A különleges védőanyagot a Colorado állambeli d3O Labs nevű cég fejlesztette ki.

Richard Palmer a cég ügyvezetője Chicagoban mutatta be ezt az anyagot.

Demonstrációja során egy ásóval ütögette az anyaggal beborított térdkalácsát. A zselatinos folyadék az ütés hatására egy pillanat alatt szilárd, rezgésnyelő, tompító pajzsot alkotott a sérülékeny testrész körül.

Bár a d3O pontos vegyi összetétele üzleti titok, annyit elárultak, hogy viszkóz folyadék és egy polimer keverésével állítják elő. A szintézist követően a folyékony d3O-t a védeni kívánt testrész alakjával megegyező formába öntik. A végeredményként kapott anyag egy "terhelés arányú érzékenység" elnevezésű anyagtulajdonságot tanúsít.

Normál körülmények között az anyag molekulái laza kötésben vannak egymással, és könnyedén el tudnak egymás mellett haladni, azaz az anyag rugalmas marad. Azonban egy hirtelen elváltozásból eredő lökés megerősíti a kémiai kötéseket, és megállítva a molekulák mozgását egy jóval szilárdabb védőpajzzsá válik.

A legkülönbözőbb, külső- és ruhákba épített protektorok készülnek az új D3O fantázianevű alapanyagból!

Ajánlott termékeink:

http://www.rmcmotor.hu/termek/terd-konyokvedo-protektor-szett-d3o-alapanyagbol-pr24

http://www.rmcmotor.hu/termek/B-Star-neopren-terdprotektor-PRX-1

vissza a hírekhez >>