Bitter szenzációs bemutatkozása a gyári csapatnál

Bitter szenzációs bemutatkozása a gyári csapatnál
Bitter szenzációs bemutatkozása a gyári csapatnál
2013.10.27.
Bitter Sándort a világ legjobb 32 utcai versenyzője közt tartják számon a Macau GP rendezői, és az idei 47-dik motoros viadalra 2006 után ismét meghívták, ezúttal az angol gyári Quattro Plant Kawasaki pilótájaként.

Csapattársa a TT gyöztes Gary Johnson, aki ráadásul Bitti régi jó barátja is.
A csapattal való ismerkedésre és a motor Macaura való beállítására kizárólag egy meghatározott nap állt rendelkezésre. Normál esetben az időpont nem jelentene semmi különöset, Bitter esetében viszont most nehéz volt a helyzet, ugyanis versenyzőnk súlyos lábszártörése óta csak 3 hét telt el, és csak mankókkal tud járni is.
Ennek ellenére szenzációs bravúrt hajtott végre a magyar pilóta. Fájdalmaival nem törődve a nap második felében messze leggyorsabb volt a félig vizes Rockingham-i aszfalton, mely teljesítményével lenyűgözte csapatát, akik már a jövö szezont is Bittivel tervezik, nemcsak a novemberi híres Macau GP-t.

Bitti:

"Valami megváltozott a sérülésem óta. Minden pozitív körülöttem. A csapatom és a versenymotorom fantasztikus. Tudtam, hogy villantanom kell, mert aggódik a csapat a törött lábam miatt.
Visszakaptam régi legjobb önmagam. Ez az érzés 2009 óta nem volt jelen, sem a versenyzésemben sem az életemben. Megvártam, amíg a körülmények nekem segítenek. Nagyon koncentráltam és az optimális beállítások megtalálása után fájdalmamról teljesen megfeledkeztem, és robbantottam.
Egymás után háromszor is.
Jó volt uralni a pályát, elégedettnek látni a csapatot, és élvezni az elismerést hosszú szünet után újra. Nagyon rég éreztem ilyen gyorsnak, magabiztosnak és boldognak magam. Szenzációs meglepetést szereztem a csapatnak, de ami a legfontosabb: saját magamnak is. Nagyon várom a Macau GP-n való megmérettetést....
Köszönöm a sok segítséget Steve Heneghan csapattársamnak és Ian-nek, a szerelőmnek!

Köszönöm szépen a támogatást Hajósi Norbi, főszerkesztő barátomnak , aki kikísért a tesztre, cipelte a csomagjaimat, és szemtanúja volt a rockinghami bravúrnak."

(forrás: Bitter S. honlapja)
vissza a hírekhez >>