Az első csaj a MOTO 3-ban.

Az első csaj a MOTO 3-ban.
Az első csaj a MOTO 3-ban.
2013.03.06.

Már biztos, hogy egy spanyol tinédzser, Ana Carrasco az első női versenyzője a Moto3 Világbajnokságnak. A tizenöt éves lány Jaime Fernández Avilés madridi székhelyű JHK Laglisse csapatát erősíti 2013-ban.

Carrasco csapattársával együtt tesztelte KTM-jét a spanyolországi Almeriában. Habár csak márciusban lesz 16 éves, épp időben ahhoz, hogy a kötelező korhatárba lépjen, és egy új kihívás elé nézzen a CEV Spanyol Bajnoksága után.

Ana Carrasco: "Nagyon boldog vagyok, hogy Jaime és a szponzoraim megadták nekem ezt a lehetőséget.
A világbajnokságon való részvétel minden motorversenyző álma. Egyáltalán nem számítottam rá és nagyon izgulok. Már alig várom, hogy ott legyek a szezon előtti teszteléseken és az első versenyen." - tette hozzá Carrasco. - “Almeriában nem a hivatalos KTM-mel edzettem, de az érzés, amit az edzőmotor adott, szintén nagyon jó volt, és igazán boldog vagyok. A váz nagyon különbözik attól a motortól, amit eddig vezettem, de így is több mint egy másodpercet javítottam az eddigi időmön."

A finn Taru Rinne volt az első nő, aki 1988-ban pontszerző volt a GP kategória 125 cm3-es motorjával, azonban a japán Tomoko Igata volt a legsikeresebb nő a MotoGP történetében. Ő 1995-ben hetedik helyezés ért el a csehországi versenyen.

Forrás: Motoress
vissza a hírekhez >>