Adományperselyekké alakítják a parkolóautomatákat.

Adományperselyekké alakítják a parkolóautomatákat.
Adományperselyekké alakítják a parkolóautomatákat.
2013.02.27.

Adományperselyekké alakítják Dombóváron a használatból kivont parkolóautomatákat, a zöld parkolásnak nevezett rendszerrel a város civil szervezeteit, intézményeit lehet majd támogatni.

A tervek szerint tavasszal induló rendszerben 19 automatát alakítanak át. A berendezéseket alapítványok, egyesületek, intézmények kapják meg, az, hogy először mely szervezetek javára lehet adakozni, legkésőbb májusig dől el.
Az automatákat átalakítják: a parkolást jelentő kék jelzést a közlekedési szabályok szerint a megengedő, zöld színnel váltják fel, és a Dombóváron önkormányzattal rendelkező német, horvát, örmény és roma nemzetiség nyelvén, valamint eszperantó nyelven is tájékoztatják az autósokat, járókelőket az adományozási lehetőségről.
Az elképzelések szerint az automaták a parkolójegy helyett nyugtát adnak majd az adományokról, amelyek alapján a kedvezményezett szervezetek igazolást állíthatnak ki az adományozóknak. Tóth Zoltán elmondta: az újszerű kezdeményezés olyan szervezeteket, tevékenységeket segíthet, amelyekhez kevés forrása van az önkormányzatnak. Az automaták egyfajta becsületkasszaként is működhetnek az autósok számára - tette hozzá. Dombóváron 2008-ban szüntették meg a fizetőparkolást, az automatákat eddig sikertelenül próbálta meg értékesíteni az önkormányzat. A bizottsági elnök megjegyezte: legutóbb másfél millió forintos ajánlat érkezett a berendezésekre, de arra számít - mondta -, hogy ennél lényegesen nagyobb összeg folyik majd be az adományozóktól.
Ha ehhez hozzáadjuk még a parkolóellenőrök képzeletbeli fizetését és egyéb járulékos költségeit, akkor valószínűleg ez lesz a leggazdaságosabb rendszer a hasonló méretű városok közül....és nem zaklatják majd tovább az embereket a ki nem fizetett parkolási bírságokkal!
Jó kis választási kampányajánlat lehetne a hasonló kezdeményezésekből!

(forrás: autósvilág honlap cikke alapján)
vissza a hírekhez >>