A dobogó is összejöhet Talmácsinak

A dobogó is összejöhet Talmácsinak
A dobogó is összejöhet Talmácsinak
2010.04.29.

Eredetileg ez a verseny sorrendben a harmadik lett volna a 18 futamos vb-sorozatban, ám az Eyjafjöll izlandi tûzhányó, keresztülhúzta a szervezõk számításait: a vulkánkitörés miatt bekövetkezett légtérzárlat következtében a japán GP-t október 3-ra halasztották.

A 125 kcm-esek között 2007-ben világbajnok Talmácsi az idénynyitó katari viadalon a kilencedik lett, de végig az élbolyban motorozott, ám a verseny utolsó harmadában mûszaki gondjai akadtak, így nem tudta tartani a pozícióját. Az MTI-nek két hete adott nyilatkozatában a magyar pilóta azt mondta, ha sikerül a szerelõcsapatnak sikerül úrrá lenni a gondokon, akkor megcélozza a képzeletbeli dobogót, sõt, kis szerencsével akár az élen is végezhet.
"Ennél már csak jobb lehet" - fogalmazott akkor Talmácsi. "Természetesen nagyon elkeserített, hogy a gép nem úgy mûködött, ahogyan azt elvártam, szerettem volna. A motor pattogott, nem éreztem a gumi tapadását, s ez elsõsorban az elõzéseknél hátráltatott. Amikor a verseny után visszanéztem a felvételeket, hogy mi történt, látszott, hogy szenvedek. Azt szeretném újra elérni, hogy végre igazi örömöm legyen a versenyzésben, a motorozásban."

A villanyfényben rendezett esti viadalt nagy meglepetésre a japán Tomizava Soja nyerte, a spanyol Alex Debon lett a második és a francia Jules Cluzel a harmadik.

A Moto2-ben, a vb új kategóriájában a 600 köbcentis versenygépeket egyformán négyütemû Honda motorokkal szerelték fel, és Dunlop abroncsokkal látták el.

vissza a hírekhez >>