A Honda bemutatta 2011-es terepes újdonságait

A Honda bemutatta 2011-es terepes újdonságait
A Honda bemutatta 2011-es terepes újdonságait
2010.07.26.

A krosszmotorok egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek még azok körében is, akik inkább az aszfalt és a sebesség megszállottjai. A terepes modellek szezonja ugyanis még akkor is tart, amikor a gyorsasági motorok már rég a garázsban pihennek, nem mellesleg pedig kiválóan fejlesztik az erõnlétet.

Napjainkra már krosszmotorokból is végtelen a kínálat, a mezõny egyik legnépszerûbb modelljei pedig a Honda munkásságát dicsérik. A japán gyártó most bemutatta a 2011-es modellévre szánt újdonságait is, melyek közül talán a CRF450R és a CRF250R emelkedik ki leginkább. A nagyobb lökettérfogattal, ezáltal nagyobb teljesítménnyel is rendelkezõ CRF450R külsõre szinte teljesen megegyezik a jelenlegi verzióval, a jellegzetes piros színû idomok alatt azonban jó pár újdonságot találunk. A japán mérnökök új motorvezérlõ egységet készítettek a motorhoz, amelynek köszönhetõen az erõsebb lett a fordulatszám alsó és középsõ tartományaiban. Továbbá új benzinpumpa és szûrõ csomag került a négyütemû erõforrásba, valamint módosítottak a kipufogón, amely immáron mindössze 94 decibeles zajszinttel büszkélkedhet. Ami a kisebb, CRF250R fémjelzésû modellt illeti, a módosítások itt is inkább az idomok alatt keresendõk. Csakúgy, mint a nagy testvér, a CRF250R is halkabb kipufogót és új motorvezérlõ egységet kapott, az átdolgozott futómûnek köszönhetõen pedig jobban kezelhetõ lesz majd a motor hátsó fele. Ez utóbbi egyébként a CRF450R-re is igaz.
 A módosítások fõként az idomok alatt<br> keresendõk - 6 kép a galériában

Bár az újdonságok hazai árcéduláját illetõen még nincsenek hivatalos információink, annyi azonban biztosra vehetõ, hogy továbbra is nagy érdeklõdés övezi majd a piros modelleket.

vissza a hírekhez >>