2014-ben magyar csapat indul a Superbike világbajnokságon

2014-ben magyar csapat indul a Superbike világbajnokságon
2014-ben magyar csapat indul a Superbike világbajnokságon
2013.08.21.

A H-Moto Team csapatfőnöke, Kelemen Krisztián kedden bejelentette, csapata jövőre benevez a Superbike világbajnokság küzdelmeibe, ahol az újonnan megalakuló EVO géposztályban indítja majd saját motorját, lehetőleg egy magyar versenyzővel a nyeregben. Mindez rendkívül örömteli hír és kiváló lehetőség lehet az egész magyar motorsport-társadalom számára.

„Az új szabályok értelmében egy új alkategória jön létre EVO géposztály néven. Ez a géposztály a váz, a felfüggesztés és a fék komponenseinek tekintetében megegyezik az FIM Superbike technikai szabályzatában foglaltakkal. A motort és az elektronikát tekintve ugyanakkor a jelenlegi FIM Superstock szabályoknak fognak megfelelni a versenymotorok. A fékek és a felfüggesztések árát érintő költségsapka ugyanaz lesz, mint a Superbike-ban" – áll a Dorna hivatalos sajtóközleményében, mely a Superbike világbajnokságra vonatkozó 2014-es szabályváltoztatásokat taglalja.

Az idézett szabálymódosítás, az összes többi változtatással egyetemben (költségsapkák; maximálisan felhasználható motorok számának szabályozása; a gyárak a privát csapatoknak is ugyanazt a technikát kötelesek biztosítani, mint a gyári alakulatnak stb.) a költségcsökkentést és az esélykiegyenlítést célozza meg.

A magyar alakulat csapatfőnöke, Kelemen Krisztián nem is várt sokáig a bejelentéssel: a H-Moto Team jövőre saját motort indít a Superbike világbajnokság EVO kategóriájában, lehetőleg egy magyar versenyzővel a nyeregben. Nem mellesleg a magyar csapat volt az első, amely hivatalosan jelezte részvételi szándékát az új géposztályban.

(Forrás: Délmagyar)

vissza a hírekhez >>