2014-ben elmarad Sirok

2014-ben elmarad Sirok
2014-ben elmarad Sirok
2014.02.09.
Immáron tény, hogy elmarad az idei motoros hét, azonban korai lenne még temetni, hiszen a háttérben a szervezők lázasan dolgoznak a következő nagy projekten...

Aligha kell bemutatni a magyar motorosoknak a Sirokot, hiszen minden esztendőben ezrek özönlenek az Eger melletti völgybe, hogy Hillclimb versenyek, koncertek és jó hangulatú bulik mellett töltsenek együtt egy hetet. Sajnos úgy tűnik, ha ideiglenesen is, de búcsúznunk kell a Stray Dogs fesztiváljától, ugyanis a klub hivatalos Facebook oldalán az alábbi közlemény jelent meg:
"Sajnálattal kell közölnünk kedves barátaink, hogy a 2014-es Siroki motorostalálkozó idén elmarad. Reményeink szerint 2015-ben újult erővel indul a Hungarian Bike Week Sirok! Stray Dogs MC, Hungary"

A fenti sorokat látva felhívtam Fáklya Jánost, aki első kézből tájékoztatott a klub döntésének hátteréről. Elmondása szerint azért alakult így, mert nem tudtak megegyezni a helyet bérbe adó önkormányzattal a terület fejlesztésével kapcsolatos vitákban. Tudni kell, hogy a Kútvölgy infrastrukturális beruházásait jórészt a Stray Dogs végezte, például a találkozó előtti napokban az ő feladatuk volt, hogy biztosítsák az áramot a nem túl közeli forrástól, és ez csak egy volt a tucatnyi megoldandó feladat közül. A jegyárak emelése még ötletként sem merült fel, hiszen évek óta tartották az igencsak szerény összeget, ezért más utat választottak. Ahhoz, hogy fejleszteni tudják a helyszínt, további befektetések szükségesek, így most szponzorokat, támogatókat keresnek, hogy 2015-ben a 16. motoros héttel folytatódhasson a siroki hagyomány.

Csak remélni tudjuk, hogy sikerrel járnak, és jövő nyáron újra a Hillclimb pálya mellett szurkolhatunk a legjobb motoros hegymászóknak, és együtt bulizhatunk barátainkkal a megszokott helyszínen.


( forrás: Sportmotor online )
vissza a hírekhez >>